Photo credit: Rick Dikeman (lähde)

Jalkapallo (Soccer) on yksi vanhimmista urheilulajeista maailmassa ja sen kanssa; se on myös yksi kaikkein tunnustettu. Kansainvälisen pelin huippu tulee muodossa jalkapallon MM-kisat. On myös turnauksia, kuten Euromestaruuskilpailut, Copa America ja Afrikan Cup of Nations., Kotimaassa vahvimmat liigat tulevat Englannista (Englannin Valioliiga), Espanjasta (La Liga), Italiasta (Serie A) ja Saksasta (Bundesliiga). Osassa maailmaa laji tunnetaan myös nimellä jalkapallo.

Pelin

tavoitteena jalkapallo on enemmän maaleja niin vastustajan 90 minuutin peliaikaa runko. Ottelu on jaettu kahteen 45 minuutin puolikkaaseen. Ensimmäisen 45 minuutin jälkeen pelaajat ottavat 15 minuutin lepoajan, jota kutsutaan puoliajaksi. Toinen 45 minuuttia jatkuu ja kaikki aika katsotaan sopivaksi lisätään erotuomari (loukkaantumisaika) on vastaavasti.,

Pelaajat & Laitteet

Kumpikin joukkue koostuu 11 pelaajaa. Nämä koostuvat yhdestä maalivahdista ja kymmenestä kenttäpelaajasta. Sävelkorkeuden mitat vaihtelevat maasta toiseen, mutta ovat noin 120 metriä pitkiä ja 75 metriä leveitä. Jokaisella kentällä on 6 jaardin laatikko maalisuun vieressä, 18 jaardin laatikko 6 jaardin laatikon ympärillä ja keskiympyrä. Sävelkorkeuden jokaisen puoliskon on oltava mitoiltaan peilikuva toisesta.

käytännössä jalkapallo-otteluun tarvittava kalusto on piki ja jalkapallo., Lisäksi pelaajat voidaan löytää yllään nastoitettu jalkapallo saappaat, shin pads ja vastaavat nauhat. Maalivahdit käyttävät lisäksi pehmustettuja hanskoja, sillä he ovat ainoat pelaajat, jotka saavat käsitellä palloa. Jokaisella joukkueella on nimetty kapteeni.

pisteytys

pallon saamiseksi täytyy mennä vastustajan maaliin. Koko pallon pitää olla yli linjan, jotta se olisi oikeutettu tavoite. Maalin voi tehdä millä tahansa ruumiinosalla lukuun ottamatta kättä tai käsivartta olkapäähän asti. Itse tavoitteena on 8 metriä korkea ja 8 metriä leveä runko.,

voittamalla pelin

voittaaksesi sinun täytyy tehdä enemmän maaleja kuin vastustajasi. Jos tulokset ovat tasan 90 minuutin jälkeen ja sitten peli päättyy niin vetää lukuun ottamatta cup-pelejä, joissa peli voi mennä ylimääräistä aikaa ja jopa rangaistuspotkukilpailun päättää voittajan. Pelaajien täytyy käyttää niiden jalat potkia palloa ja on kielletty käyttää käsiään lukuun ottamatta maalivahdit, kuka voi käyttää mitä tahansa osa kehon sisällä 18 pihalla laatikko (josta enemmän löytyy seuraavassa jaksossa).,

Säännöt Jalkapallo (Jalkapallo)

• ottelu koostuu kahdesta 45 minuutin puolikkaat 15 minuutin lepoajan välillä.
  • Jokainen joukkue voi olla pois vähintään 11 pelaajaa (joista 1 maalivahti, joka on ainoa pelaaja saa käsitellä palloa puitteissa 18 pihalla laatikko) ja vähintään 7 pelaajaa tarvitaan muodostamaan ottelu.
  • pellon on oltava joko tekonurmea tai luonnonnurmea. Koko kentillä saa vaihdella, mutta on majoitusliike, 100-130 metriä pitkiä ja 50-100 metriä leveitä., Kentällä on myös merkitty suorakaiteen muotoinen ympäri ulkopuolella, näytetään out of bounds, kaksi kuusi pihalla laatikot, kaksi 18 pihalla laatikot ja keskus ympyrä. Myös 12 jaardin päähän sekä maaleista että keskiympyrästä sijoitetun rangaistuspaikan on oltava näkyvissä.
  • pallon ympärysmitan on oltava 58-61cm ja muodoltaan pyöreä.
  • jokainen joukkue voi nimetä jopa 7 vaihtopelaajaa. Substituutioita voidaan tehdä milloin tahansa ottelun aikana, jolloin jokainen joukkue pystyy tekemään korkeintaan 3 substituutiota per puoli., Jos kaikki kolme korvikkeet on tehty ja pelaaja joutuu jättämään kentän loukkaantumisen joukkueen on pakko pelata ilman korvaavan pelaajan.
  • jokaisessa ottelussa pitää olla yksi erotuomari ja kaksi avustavaa erotuomaria (linjamiehiä). Se on työ erotuomari toimia yhtä aikaa maalivahti ja tehdä päätöksiä, jotka voivat täytyy olla tehty, kuten virheitä, vapaa potkuja, heittää ins, rangaistuksia ja lisätty aika lopussa kunkin puoli. Erotuomari voi milloin tahansa ottelun aikana kuulla avustavia erotuomareita ratkaisusta., Avustavan erotuomarin tehtävä on bongata Paitsiot ottelussa (katso alla), heittää sisään kummallekin joukkueelle ja auttaa tarvittaessa myös erotuomaria kaikissa päätöksentekoprosesseissa.
  • Jos peli on pään ylimääräistä aikaa seurauksena molemmat joukkueet ovat tason ottelussa sitten 30 minuuttia lisätään muodossa kaksi 15 minuutin puolikkaat jälkeen varattu 90 minuuttia.
  • Jos joukkueet ovat vielä tasoissa jatkoajan jälkeen, on rangaistuspotkukilpailu järjestettävä.
  • koko pallo on ylittänyt maalilinjan se olla tavoite.,
  • Sillä virheitä tehnyt pelaaja voi saada joko keltainen tai punainen kortti riippuen vakavuudesta virhe; tämä tulee alas erotuomarin harkinnan mukaan. Keltainen on varoitus ja punainen kortti on kyseisen pelaajan irtisanominen. Kaksi keltaista korttia vastaa yhtä punaista. Kun pelaaja lähetetään pois, heitä ei voida korvata.
  • Jos pallo lähtee play off-pelistä vastustajalta jommallakummalla sivurajalla, se annetaan heittona sisään. Jos se menee pois play off hyökkäävä pelaaja peruslinjalla niin se on maalipotku. Jos se tulee puolustavalta pelaajalta, se on kulmapotku.,

paitsiota Jalkapallo

Paitsio voi kutsua, kun hyökkäävä pelaaja on edessä viimeinen puolustaja, kun pass on pelannut läpi. Paitsioalueen tarkoituksena on estää pelaajia vain roikkumasta vastustajan maalin ympärillä odottamassa syöttöä. Jotta he olisivat paidassa, heidät on asetettava viimeisen puolustajan taakse, kun pallo pelataan heille. Jos pelaaja on tuon viimeisen puolustajan edessä, häntä pidetään paitsiona ja vapaapotku puolustavalle joukkueelle kutsutaan.

pelaaja ei voi jäädä paitsioon omalla puolikkaalla., Maalivahtia ei lasketa puolustajaksi. Jos pallo pelataan takaperin ja pelaaja on viimeisen puolustajan edessä, häntä ei pidetä paitsiona.