Photo credit: Rick Dikeman (kilde)

Fotball (Fotball) er ett av de eldste sport i verden, og med det; det er også en av de mest anerkjente. På toppen av det internasjonale spillet kommer i form Fotball-vm. Det er også turnering som for eksempel Euro Mesterskap, Copa America og the African Cup of Nations., Innenlands er den sterkeste ligaer kommer fra England (engelsk Premier League), Spania (La Liga), Italia (Serie A) og Tyskland (Bundesliga). I deler av verden sporten er også kjent som Fotball.

– Objektet av Spillet

målet av fotball er å score flere mål da motstanderen i en 90 minutters spilletid ramme. Kampen er delt opp i to omganger på 45 minutter. Etter de første 45 minutter spillere vil ta en 15 minutters pause kalt halv tid. Den andre 45 minutter vil fortsette og til enhver tid anses som skikket til å være lagt på av dommeren (overtid) vil være tilsvarende.,

Spillere & Utstyr

Hvert lag består av 11 spillere. Disse er laget av en keeper og ti utespillere. Banen dimensjoner varierer fra hver bakken, men er omtrent 120 meter lang og 75 meter bred. På hver tonehøyde du vil ha en 6-verftet i boksen ved siden av målet munn, en 18 verftet boksen rundt 6 verftet safe og et senter sirkel. Hver halvdel av banen må være et speilbilde av den andre i form av dimensjoner.

Egentlig det utstyr som er nødvendig for en fotballkamp er pitch og en fotball., I tillegg spillere kan bli funnet seg studded fotball støvler, shin pads og matchende strimler. Den keepere vil i tillegg ha polstret hansker som de er de eneste spillerne lov til å håndtere ballen. Hvert team skal ha en utpekt som kaptein.

Scoring

for Å score ballen må gå inn i motstanderens mål. Hele ballen må være over linjen, for det å være et legitimt mål. Et mål kan scores med noen del av kroppen, bortsett fra hånden eller armen opp til skulderen. Målet i seg selv består av en ramme måler 8 meter høy og 8 meter bred.,

Vinne Spillet

for Å vinne du har å score flere mål enn motstanderne. Hvis poengsummen er nivået etter 90 minutter da avsluttes spillet som uavgjort bortsett fra i cup-spill hvor spillet kan du gå til ekstra tid og enda en straffesparkkonkurranse for å avgjøre vinneren. Spillerne må bruke beina til å sparke ballen og er forbudt å bruke sine hender bortsett fra keepere som kan bruke hvilken som helst del av kroppen sin i 18 yard-boksen (som flere kan bli funnet ut i neste avsnitt).,

Reglene i Fotball (Fotball)

• En kamp består av to 45 minutter halvdeler, med en 15 minutters pause i mellom.
  • Hvert lag kan ha et minimum av 11 spillere (inkludert 1 målvakt som er den eneste spilleren lov til å håndtere ballen i 18 verftet boksen) og minimum 7 spillere er nødvendig for å utgjøre en kamp.
  • feltet må være laget av enten kunstig eller naturlig gress. Størrelsen av plasser er tillatt å variere, men må være innenfor 100-130 meter lang og 50-100 meter bred., Banen må også være merket med en rektangulær form rundt utsiden som viser out of bounds, to seks verftet bokser, to 18-verftet bokser og et senter sirkel. Et sted for en straff plassert 12 meter ut av både mål og sentrum sirkel må også være synlig.
  • ballen må ha en omkrets av 58-61cm og være av en sirkulær form.
  • Hvert lag kan navnet inntil 7 innbyttere. Endringer kan gjøres når som helst i kampen med hvert lag blir i stand til å gjøre maksimalt 3 innbytter per side., I tilfelle av alle tre innbyttere blir laget og en spiller må forlate banen for å skade, vil laget bli tvunget til å spille uten en erstatning for den spilleren.
  • Hvert spill må inneholde en dommer og to assisterende dommerens (linjedommerne). Det er jobben av dommeren til å fungere som tidtaker og gjør noen beslutninger som må gjøres, for eksempel feil, frispark, innkast ins, straff og lagt på gang på slutten av hver halvdel. Dommeren kan se assistent dommere når som helst i kampen om en beslutning., Det er assistenten dommerens jobb å få øye på offside er i kamp (se nedenfor), kaste ins for begge lag, og også hjelpe dommeren i alle beslutningsprosesser der det er hensiktsmessig.
  • Hvis spillet er behov for å dra til ekstra tid som et resultat av at begge lag blir nivå i en kamp, deretter 30 minutter er lagt til i form av to 15 minutters omganger etter den avsatte 90 minutter.
  • Dersom lagene fortsatt nivå etter en ekstra gang en straffesparkkonkurranse må finne sted.
  • hele ballen må krysse mållinja for at det skal utgjøre et mål.,
  • For forseelser begått en spiller kan motta enten gult eller rødt kort, avhengig av alvorlighetsgraden av den onde; dette kommer ned til dommerens skjønn. Den gule er en advarsel og et rødt kort er en oppsigelse av den aktuelle spilleren. To gule kort vil tilsvare en rød. Når en spiller er sendt av gårde, så de kan ikke erstattes.
  • Hvis ballen går ut av spill av en motstander i en av sidelinjene da det er gitt som en kaste i. Hvis det går ut av spill av en angripende spiller på base linje så er det et mål kick. Hvis det kommer av en forsvarende spiller det er et hjørnespark.,

Offside-Regelen i Fotball

Offside kan bli kalt når en angripende spiller er på forsiden av siste forsvarer når pasningen spilles gjennom dem. Offside-området er utformet for å hindre spillere fra å bare henge rundt motstanderens mål venter på et pass. Å være onside de må være plassert bak den siste forsvarer når ballen blir spilt til dem. Hvis spilleren er i front av det siste forsvarer, da han regnes for å være offside, og frispark til det forsvarende lag, vil bli kalt.

En spiller ikke kan bli fanget offside i sin egen halvdel., Målvakten regnes ikke som en forsvarer. Hvis ballen spilles tilbake og spilleren er på forsiden av siste forsvarer, da han regnes for å være ikke offside.