Fodbold (Soccer) er en af de ældste sportsgrene i verden, og med det; det er også en af de mest anerkendte. Højdepunktet i det internationale spil kommer i form af fodbold-VM. Der er også turnering som Euro Championships, Copa America og African Cup of Nations., Indenlandske de stærkeste ligaer kommer fra England (engelsk Premier League), Spanien (La Liga), Italien (Serie A) og Tyskland (Bundesliga). I dele af verden er sporten også kendt som fodbold.

formålet med spillet

formålet med fodbold er at score flere mål end din modstander i en 90 minutters spilletid ramme. Kampen er opdelt i to halvdele af 45 minutter. Efter den første 45 minutter spillere vil tage en 15 minutters hvileperiode kaldet halv tid. Den anden 45 minutter genoptages, og enhver tid, der anses for egnet til at blive tilføjet af dommeren (skadetid), vil være i overensstemmelse hermed.,

Spillere & Udstyr

Hvert hold består af 11 spillere. Disse består af en målmand og ti outfield spillere. Pitch dimensioner varierer fra hver jord, men er omtrent 120 yards lang og 75 yards bred. På hver pitch vil du have en 6 yard boks ved siden af målet munden, en 18 yard boks omkring 6 yard boks og en midtercirkel. Hver halvdel af banen skal være et spejlbillede af den anden med hensyn til dimensioner.

grundlæggende er det udstyr, der er nødvendigt for en fodboldkamp, pitch og en fodbold., Derudover kan spillere findes iført besat fodboldstøvler, shin pads og matchende strimler. Målmændene vil desuden bære polstrede handsker, da de er de eneste spillere, der har lov til at håndtere bolden. Hvert hold vil have en udpeget kaptajn.

Scoring

for at score bolden skal gå ind i din modstanders mål. Hele bolden skal være over linjen for at det skal være et legitimt mål. Et mål kan scores med en hvilken som helst del af kroppen bortset fra hånden eller armen op til skulderen. Selve målet består af en ramme, der måler 8 meter høj og 8 meter bred.,

at vinde spillet

for at vinde skal du score flere mål end dine modstanders. Hvis scoringerne er niveau efter 90 minutter, slutter spillet som uafgjort bortset fra i cup-spil, hvor spillet kan gå til ekstra tid og endda en straffesparkskonkurrence for at bestemme vinderen. Spillere skal bruge deres fødder til at sparke bolden og er forbudt at bruge deres hænder bortset fra målmænd, der kan bruge nogen del af deres krop inden for 18 yard bo. (hvoraf mere kan findes i næste afsnit).,

fodboldregler

• en kamp består af to 45 minutters halvdele med en 15 minutters hvileperiode imellem.
  • Hvert hold kan have et minimum off 11 spillere (heraf 1 målmand, som er den eneste spiller lov til at håndtere bolden inden den 18-yard box) og et minimum af 7 spillere, der er nødvendige for at udgøre en kamp.
  • feltet skal være lavet af enten kunstigt eller naturligt græs. Størrelsen af pladser er tilladt at variere, men skal være inden for 100-130 yards lang og 50-100 yards bred., Banen skal også være markeret med en rektangulær form omkring ydersiden viser, out of bounds, to seks yard kasser, to 18-yard kasser og et motionscenter cirkel. Et sted for en straf placeret 12 yards ud af begge mål og midtercirkel skal også være synlig.
  • bolden skal have en omkreds på 58-61cm og have en cirkulær form.
  • hvert hold kan navngive op til 7 erstatningsspillere. Udskiftninger kan foretages på ethvert tidspunkt af kampen, hvor hvert hold maksimalt kan foretage 3 udskiftninger pr., I tilfælde af at alle tre erstatninger bliver lavet, og en spiller skal forlade banen for skade, vil holdet blive tvunget til at spille uden erstatning for den pågældende spiller.
  • hvert spil skal indeholde en dommer og to assisterende dommer (linesmen). Det er dommerens opgave at fungere som tidsholder og træffe de beslutninger, der måtte være nødvendige, såsom frispark, frispark, kaste ins, sanktioner og tilføjet til tiden i slutningen af hver halvdel. Dommeren kan til enhver tid konsultere assistentdommerne i kampen om en afgørelse., Det er assistentdommerens job at spotte offside ‘ s i kampen (se nedenfor), kaste ins for begge hold og også hjælpe dommeren i alle beslutningsprocesser, hvor det er relevant.
  • hvis spillet skal gå til ekstra tid som følge af, at begge hold er niveau i en kamp, vil 30 minutter blive tilføjet i form af to 15 minutters halvdele efter de tildelte 90 minutter.
  • hvis holdene stadig er på niveau efter ekstra tid, skal en straffesparkskonkurrence finde sted.
  • hele bolden skal krydse mållinjen for at den kan udgøre som et mål.,
  • for fejl begået en spiller kunne modtage enten et gult eller rødt kort afhængigt af sværhedsgraden af fejl; dette kommer ned til dommerens skøn. Den gule er en advarsel og et rødt kort er en afskedigelse af denne spiller. To gule kort vil svare til en rød. Når en spiller er sendt ud, kan de ikke udskiftes.
  • hvis en bold går ud af spillet fra en modstander i en af sidelinierne, gives den som et kast. Hvis det går ud af spillet fra en angribende spiller på basislinjen, er det et målspark. Hvis det kommer fra en forsvarende spiller er det et hjørnespark.,

Offside-reglen i fodbold

Offside kan kaldes, når en angribende spiller er foran den sidste forsvarer, når passet spilles igennem til dem. Offside-området er designet til at afskrække spillere fra blot at hænge rundt modstanderens mål og vente på et pas. At være onside de skal placeres bag den sidste forsvarer, når bolden spilles til dem. Hvis spilleren er foran den sidste forsvarer, anses han for at være offside, og frispark til det forsvarende hold kaldes.

en spiller kan ikke fanges offside i deres egen halvdel., Målmanden tæller ikke som forsvarer. Hvis bolden spilles baglæns, og spilleren er foran den sidste forsvarer, anses han for ikke at være offside.