Foto Kredit: Rick Dikeman (källa)

fotboll (Fotboll) är en av de äldsta sporterna i världen och med det; det är också en av de mest erkända. Höjdpunkten i det internationella spelet kommer i form fotbolls-VM. Det finns också turneringar såsom Euron Mästerskapen, Copa America och African Nations Cup., Inhemskt kommer de starkaste ligorna från England (Engelska Premier League), Spanien (La Liga), Italien (Serie A) och Tyskland (Bundesliga). I delar av världen sporten är också känd som fotboll.

föremål för spelet

syftet med fotboll är att göra fler mål sedan din motståndare i en 90 minuters speltid. Matchen delas upp i två halvor av 45 minuter. Efter de första 45 minuterna tar spelarna en 15 minuters viloperiod som kallas halvtid. De andra 45 minuterna kommer att återupptas och när som helst anses lämpligt att läggas på av domaren (skadetid) kommer att vara i enlighet därmed.,

spelare &utrustning

varje lag består av 11 spelare. Dessa består av en målvakt och tio outfield spelare. Pitch dimensionerna varierar från varje mark men är ungefär 120 yards lång och 75 yards bred. På varje pitch kommer du att ha en 6 yard box bredvid målet munnen, en 18 yard box som omger 6 yard box och en mittcirkel. Varje halva planen måste vara en spegelbild av den andra när det gäller dimensioner.

i huvudsak den utrustning som behövs för en fotbollsmatch är pitch och en fotboll., Dessutom kan spelare hittas bär dubbade fotbollsskor, shin pads och matchande remsor. Målvakterna kommer dessutom att bära vadderade handskar eftersom de är de enda spelarna som får hantera bollen. Varje lag kommer att ha en utsedd kapten.

poäng

för att göra mål måste bollen gå in i motståndarens mål. Hela bollen måste vara över linjen för att det ska vara ett legitimt mål. Ett mål kan göras med någon del av kroppen bortsett från handen eller armen upp till axeln. Målet i sig består av en ram som mäter 8 fot hög och 8 meter bred.,

vinna spelet

för att vinna måste du göra fler mål än dina motståndares. Om poängen är nivå efter 90 minuter då spelet kommer att sluta oavgjort bortsett från i cup spel där spelet kan gå till extra tid och även en straffar för att bestämma vinnaren. Spelare måste använda sina fötter för att sparka bollen och är förbjudna att använda sina händer förutom målvakter som kan använda någon del av sin kropp inom 18 yard box (varav mer kan hittas i nästa avsnitt).,

regler för fotboll (fotboll)

• en match består av två 45 minuter halvor med en 15 minuters viloperiod däremellan.
  • varje lag kan ha minst 11 spelare (inklusive 1 målvakt som är den enda spelaren som får hantera bollen inom 18 yard box) och minst 7 spelare behövs för att bilda en match.
  • fältet måste vara tillverkat av antingen konstgräs eller naturligt gräs. Storleken på platser får variera men måste vara inom 100-130 meter lång och 50-100 meter bred., Tonhöjden måste också markeras med en rektangulär form runt utsidan som visar sig utanför gränserna, två sex gårdslådor, två 18 gårdslådor och en mittcirkel. En plats för en straff som placeras 12 meter av båda målen och mittcirkeln måste också vara synlig.
  • bollen måste ha en omkrets på 58-61cm och vara av cirkulär form.
  • varje lag kan namnge upp till 7 substitut spelare. Substitutioner kan göras när som helst av matchen med varje lag att kunna göra högst 3 substitutioner per sida., I händelse av att alla tre substitut görs och en spelare som måste lämna fältet för skada kommer laget att tvingas spela utan ersättning för den spelaren.
  • varje spel måste innehålla en domare och två assisterande domare (linesmen). Det är domarens uppgift att fungera som tidshållare och fatta beslut som kan behöva göras som fouls, frisparkar, kasta in, straff och läggas i tid i slutet av varje halvlek. Domaren kan när som helst rådfråga assisterande domare i matchen angående ett beslut., Det är assistentdomarens jobb att upptäcka offsides i matchen (se nedan), kasta in för båda lagen och hjälpa domaren i alla beslutsprocesser där det är lämpligt.
  • om spelet behöver gå till extra tid som ett resultat av att båda lagen är nivå i en match kommer 30 minuter att läggas till i form av två 15-minutershalvor efter de tilldelade 90-minuterna.
  • om lag fortfarande är nivå efter extra tid måste en straffar ske.
  • hela bollen måste korsa mållinjen för att den ska utgöra ett mål.,
  • för fouls begått en spelare kan få antingen ett gult eller rött kort beroende på svårighetsgraden av foul; detta kommer ner till domaren diskretion. Den gula är en varning och ett rött kort är en uppsägning av den spelaren. Två gula kort kommer att motsvara en röd. När en spelare skickas ut kan de inte bytas ut.
  • om en boll går ur spel av en motståndare i någon av sidolinjerna ges den som ett kasta in. Om det går ur spel av en attackerande spelare på baslinjen är det en målspark. Om det kommer från en försvarande spelare är det en hörnspark.,

Offside regeln i fotboll

Offside kan anropas när en attackerande spelare är framför den sista försvararen när passet spelas igenom till dem. Offside-området är utformat för att avskräcka spelare från att helt enkelt hänga runt motståndarens mål och vänta på ett pass. För att vara onside måste de placeras bakom den sista försvararen när bollen spelas till dem. Om spelaren är framför den sista försvararen anses han vara offside och Frispark till det försvarande laget kommer att kallas.

en spelare kan inte fångas utanför i sin egen hälft., Målvakten räknas inte som försvarare. Om bollen spelas bakåt och spelaren är framför den sista försvararen anses han inte vara offside.