Torino, Italia, 2006

Vinter Spill-tilbake til Italia etter en 50-års fravær. I motsetning til den 1956 Spill, som ble holdt i den lille feriebyen av Cortina d ‘ Ampezzo, 2006 Games ble arrangert av Torino, en industriby og provinsielle hovedstaden ligger nordvest i Italia. Konkurransen arenaer var fordelt mellom sju landsbyer (mest i den fjellrike Piemonte-regionen i vest) og Torino, og på forhånd var det en viss bekymring for at den utbredte Spill ville lide fra logistikk problemer og lavt fravær., Bekymringene viste seg å være ubegrunnet, som konkurranser var både spennende og godt besøkt. Festlig side av Spill var sterkt hjulpet av nattlig medalje seremonier holdt i Piazza Castello, Torinos største piazza. IOC-president Jacques Rogge, imponert over den store, glade folkemengder at medaljen seremonier rutinemessig tiltrukket, foreslått at begrepet bli overført til påfølgende Olympiader.

Spillene ble besøkt av ca 2,600 utøvere som representerer 80 land., Nye hendelser inkludert speed skating team jakten, masse-start skiskyting løp, og snowboard cross, som setter fire grenser mot hverandre i en spennende rase nedover gjennom en serie av hopp og skarpe svinger. Kvinners snowboard cross endelige produsert de mest drama da Amerikanske Lindsey Jacobellis, som virket trygg på seier etter at de tre andre syklistene falt på toppen av løpet, tok en tørketrommel på siste hopp og ble vedtatt av Sveits ‘ s Tanja Frieden., American snowboarder Shaun White, kjent som «Flying Tomat» på grunn av hans lange røde hår, underholdt tilskuerne med sin back-to-back 1080s (tre fulle slår i luften) er på vei til å hevde gull i halfpipe-konkurranse.

Alpine konkurransen var preget av overraskende suksess av den Østerrikske skiløpere, som vant 14 medaljer i alt, inkludert gull i kvinnenes utfor og super-G av Michaela Dorfmeister, og av skuffende resultater av Amerikansk team ledet av World Cup-mester Bode Miller, som var skrevet inn i fem hendelser, men ingen tjent Ol-medaljer., Michael Greis av Tyskland vant tre gull i skiskyting hendelser, men hans suksess var overskygget av stoffet kontroverser i langrenn konkurranse. Olga Pyleva, en russisk sølv mestere i skiskyting, ble diskvalifisert etter å ha mislyktes henne narkotika test. Trener Walter Mayer, som hadde vært utestengt for mistenkt for bloddoping, ble oppdaget i den Østerrikske camp, noe som resulterer i en undersøkelse av 10 utøvere.

Den russiske laget dominerte figur skøyter konkurranse, samle tre gull og en bronse., Menn ‘ s champion Jevgenij Plushchenko og par champions Tatyana Totmyanina og Maksim Marinin ga usedvanlig strålende opptredener, mens isen dans gull vinnere Tatyana Navka og Romerske Kostomarov gikk uten feil å vinne et noe lacklustre konkurranse. Irina Slutskaya, favoritten i kvinnenes konkurranse, måtte ta til takke med bronse etter Japans Shizuka Arakawa ga en imponerende prestasjon å vinne hennes landets første gullmedalje i dette tilfelle.

Kanadiske Cindy Klassen og italienske Enrico Fabris var stjernene på skøyter konkurranse., Klassen vant fem medaljer i ett gull, to sølv og to bronse. Den unge italienske samlet inn to gull og en bronse, outshining Amerikanske favoritter Chad Hedrick og Shani Davis. Tysk speed skater Claudia Pechstein vunnet to medaljer i Torino, å bringe sin karriere totalt ni og gjøre henne toppen medalje vinner i sin idrett Olympiske historie. Ahn Hyun-Soo av Sør-Korea dominert kort spor på skøyter, og vant tre gull og én bronse.