Torino, Italia, 2006

Talven Pelejä palasi Italiaan, kun 50 vuoden tauon. Toisin kuin vuoden 1956 Pelejä, jotka pidettiin pieni kylpyläkaupunki Cortina d ’ ampezzo, 2006 Pelit olivat isännöi Torino, teollisuuden kaupunki ja maakunnan pääkaupunki, joka sijaitsee luoteis-Italiassa. Kilpailu paikat oli levinnyt välillä seitsemän kylät (useimmat vuoristoinen Piemonten alueella länteen) ja Torinossa, ja etukäteen, siellä oli jonkin verran huolta, että laajalle levinnyt Pelejä olisi kärsivät logistiset ongelmat ja alhainen osallistumisprosentti., Huolet osoittautuivat aiheettomiksi, sillä kilpailut olivat sekä jännittäviä että hyvin osallistuneita. Juhlava puolella Pelit oli suuresti auttanut iltaisin mitali seremonioita järjestetään Piazza Castello, Torino on tärkein piazza. KOK: n puheenjohtaja Jacques Rogge, vaikuttunut suuri, iloinen väkijoukkoja, että mitali seremonioita rutiininomaisesti houkutteli, ehdotti, että käsite siirrettävä myöhempään Olympialaiset.

kisoihin osallistui noin 2 600 urheilijaa, jotka edustivat 80 maata., Uusia tapahtumia olivat pikaluistelu joukkue harjoittamisesta, massa-alkaa ampumahiihdon kilpailuista, ja snowboard cross, joka kuoppia neljä lautailijoita vastaan toisiaan jännittävä kilpailu alamäkeen läpi sarjan hyppyjä ja jyrkkiä käännöksiä. Naisten lumilauta rajat lopullinen tuotti eniten draamaa, kun Amerikkalainen Lindsey Jacobellis, joka näytti vakuutti voitto kun muut kolme racers laski yläosassa tietenkin, otti kuivausrummussa viimeisenä hypätä ja oli ohi Sveitsin Tanja Frieden., Amerikkalainen lumilautailija Shaun White, joka tunnetaan nimellä ”Lentävä Tomaatti”, koska hänen kauan punaiset hiukset, viihdyttivät katsojia hänen back-to-back 1080s (kolme täyttä kierrosta ilmassa) matkalla väittäen kultaa halfpipe-kilpailussa.

Alpine kilpailu oli merkitty yllättävä menestys Itävallan hiihtäjiä, jotka voittivat 14 mitalia kaikki, mukaan lukien kultamitalia naisten laskettelu-ja super-G, jonka Michaela Dorfmeister, ja pettymys suorituskykyä Yhdysvaltain johtama World Cup mestari Bode Miller, joka oli tullut viiden tapahtumia, mutta ansainnut yhtään olympiamitalia., Michael Finerty Saksa voitti kolme kultamitalia ampumahiihdossa tapahtumia, mutta hänen menestystä varjosti huumeiden ristiriitoja Pohjoismaiden hiihto kilpailu. Ampumahiihdon venäläinen hopeamitalisti Olga Pyleva hylättiin dopingtestinsä epäonnistuttua. Valmentaja Walter Mayer, joka oli ollut kielletty epäillään dopingista, löydettiin Itävallan leiri, jolloin tutkinnan 10 urheilijoita.

Venäjän joukkue hallitsi taitoluistelukilpailua keräten kolme kultamitalia ja pronssin., Miesten mestari Jevgeni Plushchenko ja paria mestarien Tatjana Totmyanina ja Maksim Marinin antoi poikkeuksellisen loistavia esityksiä, kun jään tanssi kultamitalistit Tatjana Navka ja Roman Kostomarov luisteli ilman virheitä voittaa hieman lattea kilpailua. Irina Slutskaya, suosikki naisten kilpailu oli tyytyminen pronssia jälkeen Japanin Shizuka Arakawa antoi häikäisevä suorituskyky voittaa hänen kansakunnan ensimmäinen kultamitali tässä tapauksessa.

kanadalainen Cindy Klassen ja Italialainen Enrico Fabris olivat pikaluistelukilpailun tähtiä., Klassen voitti yhteensä viisi mitalia: yhden kullan, kaksi hopeaa ja kaksi pronssia. Nuori italialainen keräsi kaksi kultaa ja pronssin päihittäen yhdysvaltalaiset suosikit Chad Hedrickin ja Shani Davisin. Saksalainen pikaluistelija Claudia Pechstein voitti kaksi mitalia Torinossa, jolloin hänen uransa yhteensä yhdeksän ja tehdä hänen top-mitali voittaja hänen urheilu on Olympialaisten historiassa. Etelä-Korean Ahn Hyun-Soo hallitsi pikaluistelua voittaen kolme kultamitalia ja yhden pronssin.