Torino, Italien, 2006

vinterlegene vendte tilbage til Italien efter 50 års fravær. I modsætning til 1956-legene, der blev afholdt i den lille ferieby Cortina d ‘ Ampe..o, blev 2006-legene vært af Torino, en industriby og provinshovedstad beliggende i det nordvestlige Italien. Konkurrencen spillesteder fordelt mellem syv landsbyer (mest i det bjergrige Piemonte-regionen mod vest) og Torino, og på forhånd var der en vis bekymring for, at den udbredte Spil ville lider af logistiske problemer og lavt fremmøde., Bekymringerne viste sig at være ubegrundede, da konkurrencerne var både spændende og velbesøgte. Den festlige side af legene blev meget hjulpet af de natlige medaljeceremonier, der blev afholdt i Pia..a Castello, Torino ‘ s største Pia. .a. IOC-præsident Jac .ues Rogge, imponeret over de store, glade Skarer, som medaljeceremonierne rutinemæssigt tiltrækkede, foreslog, at konceptet blev overført til efterfølgende olympiader.2.600 atleter, der repræsenterer 80 lande., Nye begivenheder omfattede Speed skating team pursuit, masse-start skiskydning løb, og sno .board cross, der sætter fire pensionærer mod hinanden i et spændende løb ned ad bakke gennem en række spring og skarpe sving. Kvindernes snowboard cross endelig producerede de fleste drama, når Amerikanske Lindsey Jacobellis, som lod til at være sikker på sejren efter de tre andre racers faldt på toppen af kurset, tog en tørretumbler på sidste spring og blev passeret af Schweiz ‘ s Tanja Frieden., Amerikanske snowboarder Shaun White, der er kendt som “Flying Tomato” på grund af sin lange røde hår, tilskuerne underholdt med hans back-to-back 1080s (tre hele omgange i luften) på vej til at påstå, guld medalje i halfpipe konkurrencen.

Den Alpine konkurrence var præget af den overraskende succes af den Østrigske skiløbere, der vandt 14 medaljer i alt, herunder guld medaljer i kvindernes styrtløb og super-G ved Michaela Dorfmeister, og efter den skuffende præstation af den Amerikanske hold, ledet af World Cup champion Bode Miller, der blev opført i fem arrangementer, men tjente ingen Ol-medaljer., Michael Greis fra Tyskland vandt tre guldmedaljer i skiskydningsbegivenheder, men hans succes blev overskygget af narkotikakontroverserne i den nordiske skiløbskonkurrence. Olga Pyleva, en russisk sølvmedalje i skiskydning, blev diskvalificeret efter at have svigtet sin narkotikatest. Træner Walter Mayer, der var blevet forbudt for mistanke om blod doping, blev opdaget i den Østrigske lejr, hvilket resulterede i en undersøgelse af 10 atleter.

det russiske hold dominerede kunstskøjteløbskonkurrencen og samlede tre guldmedaljer og en Bron .e., Mænd ‘ s champion Yevgeny Plushchenko og par champions Tatyana Totmyanina og Maksim Marinin gav usædvanlig strålende præstationer, mens is dans guld medaljevindere Tatyana Navka og Romerske Kostomarov skøjtede uden fejl til at vinde en noget mat konkurrence. Irina Slutskaya, det foretrukne i kvindernes konkurrence, måtte nøjes med bronze medalje efter Japans Arakawa Shizuka gav en blændende præstation at vinde hendes nation ‘ s første guld medalje i dette tilfælde.

Canadiske Cindy Klassen og italienske Enrico Fabris var stjernerne i hurtigskøjteløbskonkurrencen., Klassen vandt fem medaljer i alt-et Guld, to sølv og to Bron .e. Den unge italiener indsamlede to guld og en Bron .e, der overstrålede amerikanske favoritter Chad Hedrick og Shani Davis. Den tyske speed skater Claudia Pechstein vandt to medaljer i Torino, bringer hendes karriere i alt til ni og gør hende til den øverste medaljevinder i sin sports olympiske historie. Ahn Hyun-Soo i Sydkorea dominerede kortsporet skøjteløb, vinde tre guldmedaljer og en Bron .e.